AstroGita English Version
 
 Home
 English Version
 About Your Astrologer
 Private Consultations
 
 Изповед-Форум за жената
  
 СЕМИНАР
 Преоткрий себе си чрез
 изкустваta
 Вашия Астролог
 Астролога - Гита
  
 Статии
 Депресии
  
 Лична Консултация
 Астрология
 Асцендента
 Номерология
 Links
 

Регистрация за Астрологични Новини:
СЛЪНЧЕВ ЛЪЧ В ТУНЕЛА


Учение и философия на Астролога

Родена съм под знака на Близнаци, водещият ми знак е Меркурий. Жадна за знания, любопитна да прочета колкото може повече, заспивам почти винаги над страниците на някоя книга или тези на интернет. Двамата близнаци са във вечна борба кой да надделее, кой да научи повече от другия. И така често започвам деня с книги за храненето или новости в психологията, а го завършвам с тези на известни астролози като Сидни Омар или Сюзан Милер. Деветата ми къща, на учението, е в знака на Водолея, този който ръководи астрологията, ето защо не напразно през последните 11 години посветих голямата част от живота си, за да изучавам тази шест хилядна по възраст наука. Започнах да изучавам астрология като хоби още докато живеех в България, през 1990 година. Знанията ми от тогава са свързани с основите на астрологията, слънчевите знаци и номерулогията. Много ме интересуваше онази част, т.н. “ Electional ” астрология, която се занимава с определянето на най-добрите периоди и плануване на важни в живота събития, като например сключване на брак, започване на бизнес или пътуване. Така с малкото знания които имах сама изчислих кога е най-добрият ми период за да осъществя мечтата си и да дойда в Америка. Така на 6 януари 1994 със сълзи от вълнение очи държах паспорта си с виза за Американсите щати. Пристигнах през февруари, на 9 май по-голямата ми сестра Ирина, също взе виза и пристигна в Щатите, благодарение на направения от мен хороскоп, а през август и племенницата ми Дора. Това ме вдъхнови още повече и реших, че трябва да помогна и на други мои близки да дойдат в Щатите тъй като икономическото положение в България започваше да се влушава. Така с моите хороскопи, тук пристигнаха много мои близки и приятели, а по-късно и други които не познавам, но искрено се радвах, че с моите знания съм помогнала да се събират семейства, майки с децата си, деца с майките си. Колкото повече се увеличаваше цифрата на тези, на които помогнах да дойдат, толкова повече се увеличаваше и желанието ми да уча астрология и да стигна до най-големите тънкости в професията.

Астролозите от които се учих са Сузан Милер, Деби Кемптон, Сидни Омар, Росе Мюрей, Джон Тоанли и др. Изучавах различни методи и техники на работа, съпоставях и ги проучвах, обогатявах знанията и уменията си и направих свои заключения, които не само ми показваха, че съм напреднала в областта на астрологията, но и че има още много неща да науча. Не са достатъчни четири години, за да навлезеш в същината на материята. За да научищ подробности и станеш експерт са нужни между десет и петнадесет години подготовка. Освен това научих, че асрологията като наука се занимава с планетите и тяхното движение и отражение върху нашия живот, но същевременно астрологията е изкуство, построено на базата на Гръцката митология. Астрологията, с нейните багри и нюанси, е вид изкуство, което зарежда с енергия, дава сила и възможноси като обяснява вътрешните сили, които ни движат, а също така как те взаимодействат с нашия вътрешен мир, а с външния свят. Ето защо клиените които идват при мен научават за гръцките и римски богове и какви са техните закони. Открих, че астрологичната карта показва от какво душата на човека има нужда. Но как да го кажа на моите клиентити, как да ги подготвя за трудности, които ги очакват, как да запазя тяхната психика здрава и в най-трудните моменти на живота, това беше трудна задача за мен. Не беше достатъчно да ги окуража кога трудностите ще свършат, трябваше да знам как да поднеса информацията, за да ме разберат, за да следват съвета ми. Желанието ми да бъда не само техният астролог, който да посочва пътя в живота и да чертае бъдещи събития, но да бъда тяхната майка, която да вникне дълбоко в душите им, да ги предпазя от нервни кризи или да ги извадя от депресия, трябваше да продължа да уча. Тъй като много от хората, които идват за консултации са в труден момент, неминуемо са в стрес и предразположени към психически травми, то аз трябваше да знам как да работя с тях, как да им помогна, не само като отговорям на въпросите, които ги вълнуват, но и да спася тяхната психика, да им дам ценни съвети как да живеят здравословн o и природосъобразно, как да се хранят, какво да направят, за да запазят семейството и добрите си взаимоотношения, да се борят със стреса, да живеят пълноценно и се радват на всеки миг, да извлекат поука и намерят смисъл дори в най-трудните периоди от живота си. Това беше голяма отговорност за мен. Ето защо аз реших да се върна отново да училище, за да мога да бъда наистина полезна, за всички които идват при мен, да им дам това от което имат нужда, за да живеят щастливо и се радват на живота си.

“Когато една врата се затваря, друга се отваря, но ние често толкова много съжаляваме за това, което се е случило, че не сме способни да видим тази, която вече се отваря за нас”- Акександър Грахам Бел

Промените в живота ни не могат да бъдат избягнати, те ни създават предпоставки и възможности да открием нещо ново, те ни дават шанс да демонстрираме нашето творчество и талант. Всички произведения на изкуството, както знаем, са високо оценени. Как ще изживеем и как ще постигнем хармония и щастие в живота си е най-голямото изкуство.

Всички минаваме през преходи, когато стават кардинални промени, за добро или зло. Искам да бъда слънчев лъч, да осветя и най- тъмните тунели, да бъда светлина, която да води, за да преминат колкото може по-безболезнено трудните транзити, които всеки от нас има в житейския си път.

 


Учение и философия на Астролога

Да умеем да живеем добре и да изпитаме удовлетворение от живота е истинско изкуство. Но как да го постигнем? Как да се научим да използваме потенциалите си, как да сътворим своята собствена мисия в работата и в живота си? Това бяха въпроси, на които търсех отговор. Ето защо през септември 2001 се озовах отново на ученическата скамейка в ДеПаул Университета, за взема висшето си образование. Либералната прграмата която избрах ми помогна сама да посочвам курсовете които записвам, за да посветя времето си на психоанализата и проблемите в областта на човешката психика. Другата половина на близнака пък се интересуваше от проблемите с храненето и причините за напълняването, ето защо записах и много класове по хранене. Исках да науча какво влияее на човека да яде това или друго нещо, какво го кара да е сит или пък гладен, какво е влиянието на мозъка и мислите ни върху храненето, как да построим здраволсовен начин на хранене. Особено ме вълнува проблема с детското напълняване и причините за това, а съответно как да променим поведението и въздействаме на индивида, за да промени начина си на живот, за да постигне необходимите промени водещи до по-добро здраве, отказване на лощи навици и др.

Човешката мисъл, водена от съзнанието или подсъзнанието е извор на сила, от която можем да черпим знание за човешкото развитие, не само физическо, но и психическо, а те водят до промяната в поведението и характера. Днешната модерна психология и психоанализа помагат на хората да се нагласят към обстановката, в която живеят, за да избегнат проблемите и трудностите по пътя, но много от хората нямат нужното време за да ходят месеци наред и открият корените, за психическите проблеми които имат. Повечето от психиатрите “оправят” проблема с лекарства. А проблема си стои, той е вътрре в човека, дълбоко в подсъзнанието му и рано или късно пак се “обажда”. Д-р Кони, психотерапевт, от който се учех, казваше, че повечето от пациените му когато дойдат при него, изпратени от семейния лекар, вече са на лекарства. Особено имайки предвид, че здравните застрхователни компании не плащат достатъчно дълго за психоанализа, повечето от лекарите и пациените предпочитат да вземат лекарста и по-скоро да се върнат към стария начин на живот, не да открият истинската причина за почвата на заболяването. Поглеждайки обаче в практиката на други извстни психолози, като Томас Мур и неговата частна практика например, научаваме, че най-сигурният начин да се излекуват завинаги пациентите от психологически проблеми е психоанализата. Колко хора обаче имат време и средства, за да заплатят такова удоволствие? Това е проблем пред който всички ние, психолозите, сме изправени да решим. Какво д-р Мур прави, за да излекува своите пациени? Той се грижи за тяхната душа, в пълния смисъл на думата, за да разбере от какво се нуждае тя, какво и липсва и как да й го даде. Ако ние погледнем в Астрологията, като на изкуство, ще видим че тя също се грижи за човешката душа. Ако погледнен на красотата и дълбокия смисил на древните грицки богове и богини, тяхното значение и магически влияние, тогава ние можем да разрешим на античната идея, че слънцето, луната и дригите планети наистина представяват мит(историята) на нашето съществуване .Астрологията не само учи, мотивира и дава кураж, тя има огромно влияние вурху човешката психика с представените от митологията образи и символи. Същевременно без много усилия, астролгията, с нейните домове и знаци, е тази която най-лесно и бързо открива къде е проблема и как да бъде отстранен. Професора по психология, Томас Мур, също използва в своята практика символите от гръцката митология. Той обяснява депресията като меланхолия от Ренесанса вследствие на Сатурн. Той излследва и обяснява пътищата как митологията и символите на Сатурн, могат да обогатят и направят от депресията, период от който бихме могли да извлечем много знания за себе си и да разберем какво да дадем на душата си, за да а не страда. Меланхолоята и депресията са ни нужни, не бива да бягаме от тях, те носят спомени, те ни свързват с миналото, което е зад гърба ни. Тези тъжни мисли са нужни, те показват помъдряването на индивида, те помагат на душата да разбере своите собствени желания да бъде едновременно в настоящето и във вечността; тези мрачни мисли по необикновен начин могат да бъдат и мъка, и удоволсвие за душата. Астролога използва същите антични символи, за да обясни болката, за да се доближи до същината на желанията на индивида и да му помогне да намери не междиннен път, а точния, този от който той има нужда за да живее пълноценно, за да изпита удоволсвие и в мрачните моменти. Астролога, със символите от античното изкуство от астрологията, дава храна на душата като й предоставя възможността да задоволи духа с творчество и красота, да сътвори нов дух, с ново мислене, подчинено на това което душата изисква, този път без страдание, а с вяра в себе си и бъдещето.

Не искам да пропусна да изкажа голямата си благодарност на ръководството на вестник “България” за честта да пиша хороскопите на вестника. Чувала съм от много критици да плюят астролозите, че пишат на страниците на вестниците глупоси, само и само за да направят реклама на своя бизнес и да привлвкат клиенти като използват за това хороскопите които пишат. Моята цел беше друга, аз знаех, че клиентите които идват ще водят други след себе си, защото ще бъдат благодарни от контакта и срещата си с мен. Моята голяма мисия беше да окуража всички Българи, които четат вестника и да им вдъхна вяра в бъдещето, да ги науча да се радват на живота, да живеят здравословно. Много пъти са ми задавали въпроса дали това което пиша във вестника има връзка с астрологията или е с цел да мотивирам моите читателите. Смело ще заявя, и двете. Използвам “Хорари” астрология, за да кажа на всички, кога и кой период за какво е подходящ и да ги подготвя, за да го използват за това, което искат да предприемат. Отбягвам да правя предсказания, с които да застраша спокойствието на и без друго живеещите под стрес в Американскте щати българи. Отбягвам да вземам и решения вместо моите клиенти, напротив, помагам им сами да вземат важните решения, за да бъдат такива, че да излязат от тяхното сърце, да слушат своя собствен глас, не моя. Аз ги водя или им помагам да изберат своя път най-близък до вътрешното аз, да се всушват в интуицията си. Уча ги как да преодолят стреса, как да се грижат за здравето си, как да използват силата на подсъзнаниео си и разберат какво то им подсказва, посредством сънищата които то им изпраща. Окуражавам ги да намерят време за себе си, да обичат себе си и близките си, да работят за да подобрят взаимоотношенията си, не да търсят непрекъснато новото, а да отхвърлят старото, защото не могат да живеят леко. Точно в трудностите и в обикновените ежедневни грижи се развива и обогатява човешката душа. Напътствам ги да намерят време, за да си водят дневник, където да записват това, което го вълнува, не за да отбележат събитията които стават, а за да излекуват душата си чрез изкуство. Намирането на творчески начини да изразим мислите и чувствата, които ни вълнуват води до успокоителна терапия, толкова нужна на всеки изпитващ малко или много стрес.

Астрологията е изкуство и добрия астролог трябва да разбира и владее това изкуство, да борави не само с техкики за изчисления на прогресивна или регресивна диагами, но и с неговите символи за лечение да душата. Астролога трябва да е извор на вдъхновение и знание, пътеводител и учител, съвременен изповедник и ментор в живота. Неговите знания не бива да се свеждат до предсказания или обикновени консултации, те трябва да са неизчерпаем извор за развитие на индивида. Ето към това се стремя и аз. Тази година ми предстои да се дипломирам, но не мисля, че с това ще завърши моето учение. Аз уча моите клиенти, но същевременно и аз се уча от тях. Всеки идва със своите проблеми от различно естество и иска да знае кога те ще бъдат разрешени. Мое задължение е да им кажа не само кога ще могат да ги разрешат, но и какво трябва да направят, за да може това да стане по-бързо и по-лесно. Много често трябва да ги насоча къде да отидат за допълнителна информация, какво да научат и как да се подготвят, за да помогнат на себе си и по-малко да страдат, докато чакат да дойде доброто време.

Както магическият кръг “Мандала” е безкраен, от който големият психолог Карл Янг вижда какво рисуват неговите пациенти по време на психотератията чрез изкуството, така както този кръг е неизчерпаем източник за изучаване на човешката душа, така и учението на астролога не трябва да свършва никога, то трябва да бъде един непрестанен стремеж към осъвршенстване, към овладяване на природното, към доближаването до вечното търсене на истината във вселената. Прилагането на изкуствата в психотератията или достигането до подсъзнанието чрез тълкуване на сънищата са други форми на модерната психология, които не стоят много надалеч от другите окултни науки, най-малко от астрологията. Напротив, те се сливат в един незкончаем кръг, за да се доближат все повече и повече, за докажат благоприятното влияние от връзката си, връзката между астрологията и по-малката и сестра психологията, а така също новите й разновидности - лечение чрез тълкуване на сънищата или използване на различни видове изкуства, където не крайният продукт е обекта на нашето внимание, а процеса, по време на който става лечението на душата. Астрологията и нейните учители са част от този магически кръг и съвременният астролог-психолог е този, който трябва да знае и може как да ги прилага в своята практика.